2011. december 25., vasárnap

Mogyorós patkó

Ősrégen írtam ide, de az ürügy adott volt, hogy megint jelentkezzek valamivel. Sokféle aprósütit terveztem sütni, végül 4 fajta készült, ebből az egyik sütés nélküli. Ezt a mogyorós tésztája miatt választottam, amit persze előtte megpirítottam, hogy intenzívebb íze legyen. Finom.


Elkészítése:
Hozzávalók:
15 dkg pörkölt darált mogyoró
25 dkg liszt
20 dkg vaj
15 dkg cukor
1 tojás
csipet só

A mártáshoz mogyorókrémes tejcsoki olvasztva.

A lisztet a vajjal és a mogyoróval elmorzsoljuk, hozzáadjuk a porcukrot, a sót és a tojást, gyorsan összedolgozzuk, majd hűtőben pihentetjük 1 órát.

Ezután diónyi tésztát lecsippentve patkóformákat készítünk, sütőpapírral kibélelt tepsiben 180 fokon megsütjük. Kb. 12-15 perc kell, sütőfüggő, enyhén legyen pirult.
Kihűlés után a végeit olvasztott csokiba mártjuk, esetleg porcukorral meghintjük. Mehet a sütisdobozba. Nekem 80 db lett belőle.

Nincsenek megjegyzések: