Kedvenc sógorom kérésére csináltam ezt a tortát, elégedettnek tűnt vele. :-) Nagyon finom, intenzíven málnás, nem túl édes, kiválóan harmonizál a keserédes kakaós tésztával, mind színben, mind ízben kellemesen karakteres.
Elkészítése:
A tésztát kivajazott formában 40 percig sütjük 200 fokon, majd kihűlés után 3 lapba vágjuk.
Málnakrém:
Hozzávalók:
50 dkg mirelit málna
3 dl tejszín
1-2 dl tejföl (függ a málna levesességétől és a tejföl sűrűségétől is)
4-5 ek cukor (ízlés szerint, kóstolgasssuk)
1,5 zacskó zselatin fix
A málnát kiengedjük, leturmixoljuk és cukorral ízesítjük. A tejszínből habot keverünk, hozzáadjuk a zselatin fixet, majd a tejfölt, végül lapáttal óvatosan hozzákeverjük a málnát. Hűtőbe tesszük, kicsit megdermesztjük.
Ha krémszerűvé hűlt, betöltjük a tortát úgy, hogy kívülről is vékonyan be tudjuk vonni. Hűtőbe tesszük, hogy teljesen megdermedjen.
Díszítéshez:
friss málna
2 dl tejszínből hab
mandulalapok
esetleg habfixáló
A tejszínből habot verünk (habfixálót tehetünk hozzá, hogy véletlenül se áztassa el a tortát állás közben), a harmadával bevonjuk a torta tetejét, málnaszemekkel kirakjuk, majd a szélét habtuffokkal díszítjük, mandulalapocskákkal bonyolíthatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése